Een groot pluspunt voor de iPhone 6, 6 Plus en Apple Watch is het feit dat Apple Pay ingeschakeld is, waardoor gebruikers kunnen betalen met hun smart-apparaten. Naadloze integratie zoals deze is niet beschikbaar op Android, het aanbod is momenteel iets meer gefragmenteerd, maar dat zou dit jaar kunnen veranderen.

NXP en Qualcomm hebben hun krachten gebundeld met de NFC-technologie van de eerste die wordt geïntegreerd in de laatste Snapdragon-processors van laatstgenoemde.

De hele serie Snapdragon-chips krijgt de NXP-behandeling, van het vlaggenschip 800-reikwijdte helemaal tot aan de superbudget 200-serie - plus Qualcomm's chips voor auto en IoE (Internet of Everything) zullen ook profiteren van deze coalitie.

De nieuwe chips zijn onmiddellijk beschikbaar, wat betekent dat we later dit jaar apparaten zoals wearables en smartphones zouden moeten zien profiteren van veilige transacties.

Tik en betaal weg

De meeste Android Wear-smartwatches zijn momenteel sport-Snapdragon-chips, net als vele smartphones, waardoor nieuwe producten in deze sectoren rijp zijn voor de nieuwe technologie.

De nieuwe oplossing biedt een meer gestroomlijnde en veilige manier om te betalen met behulp van een draagbaar of slim apparaat, maar dat is niet alles dat deze samenwerking op tafel legt.

NFC's NFC-technologie kan worden gebruikt om Wi-Fi en Bluetooth-koppelingen te ondersteunen en om mediastreaming mogelijk te maken - en ingebouwd in de chipsets van Qualcomm zou dit dit thuis en in de auto eenvoudiger kunnen maken.

Een auto kan bijvoorbeeld verschillende NFC-punten hebben, waardoor een passagier achterin gemakkelijk inhoud van zijn smartphone naar de monitor in de hoofdsteun vóór hen kan streamen door de twee te koppelen aan de contactloze technologie, terwijl de passagier naast hem iets streamt anders dan een ander scherm.