Iets om op te merken als je dit weekend snel een nieuwe Apple TV 4K wilt kopen: de box kan alleen content streamen in 4K in plaats van deze te downloaden en offline af te spelen, volgens een officieel ondersteuningsdocument dat is gepubliceerd door Apple.

Dat is misschien geen enorme verrassing gezien de beperkte opslag op de Apple TV en de enorme omvang van 4K-films en televisieprogramma's, maar het betekent wel dat je de snelheid van je internetverbinding moet controleren om ervoor te zorgen dat deze alle pixels aankan . Apple beveelt een minimumsnelheid van 25 Mbps aan voor 4K-streaming.

Lees meer: ​​iDevices Schakelen Smart-plug voor wifi

In beter nieuws voor fans van entertainment breidt Apple de limiet voor filmverhuur op alle apparaten uit tot 48 uur in de VS, tegenover de eerder magere 24 uur die het eerder bood - dat betekent dat je twee keer zo lang hebt om je film af te maken als je kunt het niet allemaal in één keer bekijken. De limiet was al 48 uur in de meeste landen buiten de VS..

4K of niet 4K

"U kunt een lokale kopie van een HD-film downloaden en mogelijk kunt u HDR- en Dolby Vision-versies downloaden, maar u kunt geen 4K-versie downloaden", legt Apple uit in zijn nieuwe ondersteuningsdocument, hoewel het bedrijf niet zei al het andere publiekelijk over 4K-downloads op de nieuwe doos.

Het is niet de enige waarschuwing die op dit moment op de Apple TV 4K van toepassing is. De YouTube-app kan bijvoorbeeld nog niet streamen in 4K en de Amazon Prime Video-app en al zijn hoogwaardige 4K-content is nog steeds niet beschikbaar in elke smaak van een Apple TV-box (eerder in 2017 zei Apple dat hij aankwam "later dit jaar").

Toch zijn we behoorlijk onder de indruk van de mogelijkheden van de nieuwe Apple TV 4K in onze tijd met het apparaat. Als u het grote scherm hebt om een ​​4K-resolutie aan te kunnen, dan is het de moeite waard om uw volgende gadget-aankoop te overwegen.

  • De beste 4K HDR-films en -shows om optimaal gebruik te maken van de Apple TV 4K

Via MacRumors