Amazon's virtuele assistent-technologie van Amazon staat het meest bekend om zijn thuis op de Amazon Echo, maar hij komt nu ook aan je pols.

De nieuwe CoWatch is een smartwatch waarbij Alexa binnen wacht, zodat je vragen kunt stellen of je verbonden huis direct vanuit je pols kunt besturen.

Het horloge wordt geleverd met een Super AMOLED-touchscreen en een eersteklas design met zwarte of zilveren roestvrijstalen armbanden.

Hallo, Alexa

U kunt uw activiteit volgen met de wearable met staptracking en met een hartslagmeter. CoWatch beweert ook 32 uur batterijlevensduur te hebben.

Amazon biedt ontwikkelaars nu de controle over de spraaktechnologie van Alexa. Het bracht de Amazon Voice Service in 2015 uit, zodat ontwikkelaars met de technologie konden spelen en deze in andere apparaten konden integreren.

De CoWatch is het eerste draagbare product dat wordt aangekondigd met Alexa-integratie, maar het is misschien niet het laatste.

CoWatch is binnenkort in de voorbestelling met prijzen voor vroege vogels beschikbaar voor iedereen die zich via de officiële website aanmeldt.