Als je van die klassieke combinatie van reizen, bordspellen en slimme luidsprekers houdt, is het trivia-spel Round-the-world, When In Rome, de perfecte activiteit na het eten om de volgende keer dat je vrienden hebt, te verslaan.

De game is ontwikkeld door Voice Originals en werkt met Amazon Alexa, dus je hebt een Alexa-apparaat zoals de Amazon Echo nodig om te spelen, waarmee we het testten. Om aan de slag te gaan, moet je ook de gratis When In Rome-vaardigheid in de Alexa-app inschakelen.

In de doos vind je een wereldkaartbord, speler-tokens, 'vriend'-tokens,' upgrade-kaarten 'en vijf' souvenir'-objecten - alles wordt door Alexa handig uitgelegd tijdens het spelen, dus je hebt je nooit onzeker over hoe te spelen.

Prijs en beschikbaarheid

When In Rome is beschikbaar op Amazon voor een gereduceerde prijs in de VS van $ 19,99, maar heeft nog steeds de volledige prijs in het VK en Australië voor £ 24,99 en ongeveer AU $ 43, respectievelijk. Of u dit als een goede prijs-kwaliteitverhouding beschouwt, hangt er echt van af hoeveel u er waarschijnlijk van zult gebruiken - voor ons was het meer een eenmalige nieuwigheid, maar als u kinderen hebt of regelmatig vrienden voor het diner hebt, het kan een slimme aankoop zijn.

Hoe het werkt

Als je geen fan bent van het lezen van rulebooks, zul je waarschijnlijk het feit waarderen dat Alexa je door het hele proces leidt, wat inhoudt dat je lekker achterover kunt leunen en genieten van het spel zonder ruzie te maken over tegengestelde interpretaties van het rulebook.

De game is ontworpen voor twee teams van twee tot vier spelers, maar we ontdekten dat het prima werkte met slechts twee spelers als je een parenavond hebt. Om het spel te starten zeg je gewoon 'Alexa, open When In Rome', en je wordt gevraagd om in je teams te komen en een teamfiche te selecteren.

Een leuk kenmerk is dat de eerste ronde van elke ronde wordt bepaald door een vraag van persoon tot persoon, wat betekent dat de inzetten hoog zijn vanaf het begin. Dan kun je je avontuur beginnen met een bestemming naar keuze - we zijn begonnen in San Francisco, waar een echte local je een trivia-vraag stelt over de stad.

Vrienden maken

Met elke vraag die uw team correct beantwoordt, kunt u een 'vriend' in die stad verdienen, waardoor het andere team niet hetzelfde kan doen en gemakkelijker verbindingen tot stand kan brengen, zodat u op de kaart kunt komen en meer punten kunt verdienen.

Sommige steden hebben speciale 'souvenirs', die je kunt claimen als je de trivia-vraag van die stad juist beantwoordt - en dat ze meer punten waard zijn dan alleen correcte vragen. Hoe meer souvenirs je in de hand kunt houden, hoe waarschijnlijker het is dat je team wint. Het spel is afgelopen na twaalf ronden, of wanneer elk souvenir is gevonden.

Hoewel problemen met het stemherkenningselement van de Amazon Echo deze ervaring buitengewoon stressvol konden hebben gemaakt, vonden we dat het niet soepeler had kunnen gaan, en in feite, elke keer dat Alexa onze stemmen niet oppikte, voegde hij er gewoon aan toe dat het een hilariteit was. allemaal.

Gooi het rulebook weg

Een regelboek niet hoeven lezen was echt verfrissend, en het was geweldig om achterover te leunen en Alexa ons door het spel te laten leiden - hoewel het soms voelde alsof het spel 'over' was verklaard en het soms frustrerend was om door te zitten de lange uitleg aan het begin van het spel.

We vonden de vragen een geweldige mix van algemene kennis die de meeste spelers zullen kunnen beantwoorden, en meer vragen over het linker veld die een beetje meer denkvermogen vereisten. Bij meerkeuze-antwoorden voelde het niet al te moeilijk, en we denken dat kinderen hier net zo van zullen genieten als volwassenen.

We vonden het geweldig dat Alexa ons door het spel kon leiden en minder instructies gaven, omdat we ons meer op onze gemak voelden met de regels - hoewel kleine kinderen zich misschien vervelen door de hoeveelheid luisterplezier..

Het hebben van de vragen voorgelezen door echte locals was ook een leuke touch, waardoor het spel super interactief en authentiek aanvoelde, waarbij elke local in een regionaal accent sprak en besprak hoe het is om in hun stad te wonen.

Over het algemeen was het spelen van When In Rome een heel leuke ervaring - dom genoeg om te entertainen, maar met vragen die cerebraal genoeg zijn om je een behoorlijke uitdaging te geven.

  • De beste Alexa-vaardigheden en -opdrachten: de ultieme Amazon Echo-tips en -tricks