Door een ultramoderne telefoon te kopen, krijgt u niet alleen hogere snelheden voor het downloaden van apps en het streamen van video, maar kunt u ook diegenen helpen die nog steeds oudere apparaten gebruiken..

TechRadar woonde een Gigabit LTE-showcase bij in Londen, waar de volgende generatie netwerken werd gedemonstreerd, en het is goed nieuws voor elke mobiele gebruiker - ongeacht hoe oud uw smartphone is.

Gigabit LTE is een opstapje op weg naar 5G en de Britse luchtvaartmaatschappij EE biedt al de supersnelle verbinding in sommige grote steden in het Verenigd Koninkrijk, waar gebruikers snelheden tot 400 Mbps + kunnen krijgen als ze geluk hebben - dat zijn een aantal echt snelle downloadtijden!

Roberto Di Pietro, VP Business Development Qualcomm toegevoegd “Gigabit LTE geeft ons een gemiddelde gebruikerservaring die veel beter is dan wat we nu hebben - voor zowel nieuwe als verouderde apparaten - zelfs in drukke gebieden.”

Een betere ervaring voor iedereen

De verbeterde ervaring voor iedereen is te danken aan het feit dat handsets die Gigabit LTE gebruiken veel efficiënter gegevens gebruiken, waardoor ze minder tijd op het netwerk besteden om hun taken uit te voeren en zo meer ruimte vrijmaken voor andere gebruikers.

Je hebt een handset nodig die compatibel is met de nieuwe netwerktechnologie om hiervan te profiteren. Op dit moment kan alleen de Sony Xperia XZ Premium in het Verenigd Koninkrijk dit doen, maar Qualcomm verwacht dat een aantal grote fabrikanten voor het eind van het jaar telefoons zullen lanceren die dezelfde ondersteuning kunnen bieden.

De providers in uw land moeten ook een Gigabit LTE-netwerk leveren. Het is momenteel beperkt, maar er zijn nu 26 operatoren in 18 landen die Gigabit LTE plannen of uitproberen op dit moment - dus binnen een jaar of wat zal de service op grotere schaal beschikbaar zijn.

Wat dit betekent is dat steeds meer mensen hun telefoons upgraden naar degenen die Gigabit LTE ondersteunen, de rest van ons op oudere apparaten zal er nog steeds van profiteren omdat er meer ruimte beschikbaar zal zijn voor onze telefoons om te gebruiken.

  • Lees onze diepgang