Voor de eerste keer livestreamt CBS elke commercial die in de Super Bowl 50 van 2016 wordt uitgezonden. Je hoeft niet langer voor je tv te zitten om de beste advertenties met een groot budget van het jaar te zien. Je telefoon of tablet kan ook de klus klaren.

Dit markeert een grote verandering ten opzichte van de wedstrijd van vorig jaar, die werd uitgezonden op NBC. Slechts 18 van de 70 adverteerders kozen ervoor hun advertenties tijdens de online uitzending uit te zenden, wat ertoe leidde dat online kijkers gedurende de game slechts een paar advertenties kregen. Maar volgend jaar verschijnt elke advertentie die op tv verschijnt ook online 'zo dicht mogelijk bij realtime mogelijk', meldt Variety.

Het is niet goedkoop om een ​​plekje te bemachtigen voor een Super Bowl-commercial van 30 seconden. De vraagprijs van NBC voor elk tijdslot bereikte een hoogtepunt van $ 4,4 miljoen en dat omvat niet eens de kosten voor multi-casting voor zowel tv-kijkers als online kijkers. CBS gaat tijdens de game van dit jaar de strijd om air-time kosten opdrijven tot iets 'ten noorden van $ 5 miljoen'. Maar de kicker met deze deal is dat de adverteerders niet kunnen weigeren om hun advertenties zowel op tv als online weer te geven. Het kost ze meer, maar elke enkele glorieuze advertentie is online zichtbaar.

Meer mensen dan ooit kijken naar video op hun tablets en telefoons. En hoewel televisienetwerken het moeilijk hebben gehad om dat feit te behouden, vooral omdat het betrekking heeft op hoe iedereen ratings kan berekenen en monetariseren, zal deze actie van CBS veel voetbal- en Super Bowl-fans gelukkig maken, februari 2016 Het gaat ook een nieuwe standaard instellen voor andere omroeporganisaties om in de komende jaren mee te leven.

Via The Verge

  • Het aftellen naar Super Bowl 52 is begonnen. Ontdek hoe u Super Bowl 2018 online gratis kunt streamen.