Zoals we allemaal ongetwijfeld weten, is de freebie-upgrade van Microsoft naar Windows 10 officieel afgelopen eind vorige maand verlopen - maar blijkbaar kunnen gebruikers van Windows 7 / 8.1 nog steeds hun productcodes gebruiken om Redmond's nieuwste besturingssysteem succesvol te installeren.

We wisten dat het het geval was dat als u uw Windows 7 / 8.1-productcode in het verleden had gebruikt om op uw pc te installeren en een upgrade naar Windows 10 uit te voeren, en er vervolgens aan dacht en terugging, u deze toets nog steeds kunt gebruiken om door te gaan naar Installeer Windows 10 opnieuw en activeer het op die computer.

Maar blijkbaar kunt u elke oude Windows 7 / 8.1-sleutel gebruiken - ongeacht of deze in het verleden een vrachtwagen heeft gehad met een Windows 10-upgrade - om het nieuwste besturingssysteem te installeren, zoals ZDNet-rapporten.

Inderdaad, meerdere bronnen hebben gezegd dat dit het geval is, dus in wezen kan iedereen nog steeds upgraden met behulp van hun oude productsleutel.

Ademruimte

Microsoft geeft niet officieel toe dat dit het geval is, maar door alle accounts kan het bedrijf simpelweg een beetje speelruimte geven aan diegenen die opeens beter hebben gedacht dat ze de stap naar Windows 10 niet hebben gezet.

Dit alles draagt ​​immers bij aan de gebruikersaantallen voor Microsoft. Het is echter waarschijnlijk dat deze manier van upgraden in de nabije toekomst zal worden afgesloten - waarschijnlijk in de zeer nabije toekomst. Aan de andere kant mist Microsoft koude, harde contanten die mensen nu zouden moeten betalen voor Windows 10.

Zoals we eerder deze week opmerkten, is er nog een andere methode waarmee je nog steeds een gratis upgrade naar Windows 10 kunt krijgen - hoewel het zeker een moreel twijfelachtige is waarin iedereen gebruik kan maken van een aanbieding bedoeld voor diegenen die ondersteunende technologieën op hun pc nodig hebben.

  • Bekijk onze handleiding over het installeren van Windows 10