Amazon's Alexa heeft misschien meer dan 10.000 vaardigheden, maar dat betekent niet dat de digitale assistent in de Amazon Echo, Echo Dot en andere apparaten klaar is met het leren van nieuwe trucjes.

Binnenkort kan Alexa ook gesprekken aannemen en berichten voor je versturen, terwijl je je digitale communiqué aan andere Alexa-gebruikers laat kloppen met eenvoudige spraakopdrachten.

Het gebruik van deze nieuwe vaardigheid is net zo eenvoudig als zeggen "Alexa, bel mama" of "Alexa, speel mijn berichten af" en wordt zonder extra kosten aangeboden. Daarnaast is het bellen met vrienden en familie via Alexa nog steeds een optie voor mensen zonder een van de slimme luidsprekers van Amazon.

Volgens Amazon kan de digitale assistent vrijwel elk apparaat met Alexa bereiken, wat betekent dat iOS- en Android-telefoons ook gebruik kunnen maken van de functie door de Alexa-app te downloaden..

De functie heeft nog geen specifieke datum om vrij te geven, maar zal naar verwachting eerder eerder dan later uitkomen.

We verwachten dat het niet te ver zal achterblijven, zoals Amazon's andere recente onthulling - de Amazon Echo Show - Alexa's nieuwste functie naar het volgende niveau tilt met geïntegreerde videobellen.

  • Krijg een goede deal voor Echos en Kindles op tijd voor Moederdag