Verveeld van je fiets? Vanaf vandaag kun je een e-scooter huren van startup Bird voor elektrisch voertuig om het Queen Elizabeth Olympic Park in Oost-Londen te verkennen.

Het werkt via een app, waarmee je scootmobielen in de buurt kunt ontgrendelen en laat zien hoe je veilig kunt rijden. De e-scooters kosten £ 1 om te ontgrendelen, met elke minuut daarna 20p - hoewel het bedrijf £ 5 aanbiedt aan je eerste rit met de promotiecode BIRDLONDON.

Je kunt de e-scooters gebruiken tussen de uren van 07:00 en 21:00, en alleen op een vooraf goedgekeurde route van de Bird-kantoren naar Westfield Stratford City - dit is te wijten aan verouderde wetgeving die het illegaal maakt in het VK om e-scooters rijden op trottoirs of wegen.

De Highway Act van 1835 betekent dat alle "gemotoriseerde transporters" zoals een e-scooter alleen op privéterrein kunnen worden gebruikt. Daarom heeft Bird ervoor gekozen om zijn proefproject op het privéterrein van het Olympisch Park te starten..

Hallo Londen! #befreewithbird Bird

Een foto geplaatst door @bird op 5 november 2018 om 21:13 uur PST

Slimme scooter

Hoe kan Bird voorkomen dat gebruikers afwijken van het vooraf goedgekeurde pad? Welnu, als u de route verlaat of naar openbaar land rijdt, schakelt de e-scooter automatisch uit dankzij GPS-tracking.

Toch is Bird's uiteindelijke doel om congestie in steden te verminderen, en daarvoor zal het Department for Transport nodig zijn om de bijna 200 jaar oude wet te veranderen - die tot dusverre niet bereid was om te doen.

Of de Britse wetgever de voordelen van het gebruik van e-scooters in steden op de voet zal volgen, zoals het verminderen van congestie, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verminderen van het verkeer, valt nog te bezien.

Andere steden, waaronder Washington D.C, Nashville, Wenen en Tel Aviv, lijken meer welkom te zijn geweest bij de snelgroeiende startup, met Bird die 10 miljard e-scooterritten aankondigde sinds de lancering in 2017.

  • De opkomst van de elektrische scooter: waarom neemt het nieuwe ras onze straten over

Via TechCrunch