Asus heeft een nieuw moederbord onthuld dat specifiek is ontworpen voor cryptocurrency-mijnwerkers die veel GPU-vermogen nodig hebben, waarbij de mobo niet minder dan 20 grafische kaarten kan ondersteunen.

Het H370 Mining Master-moederbord (met een LGA 1151 CPU-socket) volgt het vorige B250 Mining Expert-bord op en maakt een aantal verfijningen los van de enorme hoeveelheid grafische kaarten die je in het ding kunt steken (hoewel het weliswaar maar één is) meer kaart dan zijn voorganger, aangezien de B250 19 GPU's ondersteunde).

Het vervangt de PCIe x1-slots van de B250 door verticale PCIe-over-USB-poorten waarmee USB-uitbreidingskabels rechtstreeks op het ATX-moederbord kunnen worden aangesloten. Met andere woorden, deze verbinding is een steviger methode dan het gebruik van een PCIe-kaart (zoals vereist met de B250). En door minder onderdelen te gebruiken, is er minder kans op problemen, dus u zou een betere algehele betrouwbaarheid in uw mijn-pc moeten zien.

Verder heeft Asus een reeks diagnostische hulpprogramma's geïntroduceerd om de mijnbouwinstallatie soepel te laten werken. De ingebouwde functies omvatten GPU State Detection, dat het systeem bij het opstarten scant om te zoeken naar mogelijke problemen met verbonden grafische kaarten.

Debug disco

Asus merkt ook op dat de ingebouwde diagnostiek wordt aangevuld met individuele foutopsporings-LED's die oplichten wanneer er problemen optreden, zodat in één oogopslag kan worden gezien welke componenten problemen hebben.

Ten slotte profiteert de H370 ook van een 'mining-modus' die bestaat uit verschillende UEFI-tweaks om ervoor te zorgen dat sommige mijngerelateerde instellingen optimaal uit de doos worden aangepast, waardoor de gebruiker de moeite hoeft te hoeven doen om dit zelf handmatig te doen.

Asus heeft geen informatie over de prijs of beschikbaarheid van het nieuwe moederbord onthuld, maar hopelijk zullen we binnenkort enkele details in die richting horen. De vorige B250 verkoopt momenteel online ongeveer £ 160 of $ 140.

  • Dit zijn de beste GPU's voor mijnbouw