Bijwerken: Verrassing! Super Mario Run voor Android viel vroeg uit en je kunt de game nu downloaden naar je Android-apparaat in de Google Play Store.

Origineel verhaal hieronder ...

Nintendo-fans, gameliefhebbers, eigenaars op Android-apparaten: markeer donderdag 23 maart in je agenda's of dagboeken (of beide), want het is de datum waarop Super Mario Run wordt gestart op telefoons en tablets die op Google worden uitgebracht, Nintendo heeft onthuld.

De datum komt overeen met het tijdschema dat Nintendo aan het begin van het jaar plaagde. Het is lang wachten voordat Android-gebruikers hun vingers en duimen op de mobiele hit hebben gelegd - de iOS-versie verscheen voor het eerst in december en boekte sindsdien meer verkopen.

Als je er absoluut zeker van bent dat dit deel van de spelactie geschikt voor je is, kun je je vooraf registreren om het spel in de Google Play Store te downloaden. Dat is sinds eind december het geval, dus het is niet gebonden aan de aankondiging van vandaag.

  • Geef Super Mario een draai op een compatibele Chromebook

Nieuwe en verbeterde Super Mario Run

Net als bij de iOS-versie die eraan vooraf ging, biedt de Android-editie van het spel je een zeer beperkt aantal niveaus die je gratis kunt spelen, met een in-app aankoop die nodig is om de rest van het spel te ontgrendelen. Een internetverbinding is ook vereist om het spel uit te voeren.

Nintendo zegt dat de lancering zal samenvallen met de release van versie 2.0 van Super Mario Run - details hierover zijn dun op de grond, maar er is speculatie dat er meer niveaus beschikbaar zullen zijn om gratis te ontgrendelen, en we krijgen misschien een extra karakter of twee.

Alles wordt donderdag onthuld, hoewel Nintendo niet precies heeft gezegd wanneer de Android-versie of de geüpdatete iOS-versie live gaat, dus wees voorbereid op wat verfrissing voordat je het spel op je telefoon of tablet hebt staan..

  • De nieuwe modus van Super Mario Run helpt je spelen als je lui bent