Het lijdt geen twijfel dat het steeds moeilijker wordt om afleiding in ons dagelijks leven te ontwijken; of het nu gaat om meldingen via sociale media, nieuwsupdates of bruisende WhatsApp-chats die uw aandacht afleiden, u zich voor één taak tegelijk kunnen concentreren, voelt soms als iets uit het verleden.

Vind het geweldig of haat het, multitasking is nog eenvoudiger met de nieuwste update van Google Chrome, waarmee je nu video's in een zwevende speler kunt bekijken terwijl je op internet surft.

'Picture-in-picture' betekent dat video's kunnen worden geminimaliseerd tot een kleine verplaatsbare box in de voorhoede van uw scherm. Terwijl deze functie is ingeschakeld, kunt u naar verschillende tabbladen in Chrome of zelfs verschillende apps en programma's gaan terwijl u nog steeds naar uw video's kijkt video-.

Hoe krijg ik het?

Het werkt niet alleen op YouTube-video's - je kunt ook de nieuwe picture-in-picture-functie gebruiken op ingesloten video's in websites, wat betekent dat je nooit zult moeten stoppen met het kijken naar leuke kattenvideo's van Facebook terwijl je aan het werk bent.

Als u de nieuwe functie wilt gebruiken, moet u de extensie downloaden van de Chrome Web Store. Zodra je dit hebt gedaan, zou je het pictogram voor de nieuwe functie in je werkbalk moeten zien - klik hier eenvoudig op tijdens het bekijken van een video en het zou moeten verschijnen in een kleine verplaatsbare doos.

Of je denkt dat picture in picture een kracht is voor het goede, is aan jou - maar het valt niet te ontkennen dat dit zeer nuttig kan zijn voor alle multitaskers die er zijn (al was het maar voor uitstellen).

Op het moment lijkt het erop dat deze nieuwe functie alleen beschikbaar is voor de desktopversies van Chrome (voor Windows, Mac en Linux-laptops en computers).

  • De beste Chrome VPN in 2018