Ride sharing-diensten zoals Uber en Lyft zijn van plan om autonome auto's een integraal onderdeel van hun diensten te maken, maar beide kunnen beter uitkijken omdat concurrent Grab ze al heeft gelabeld.

Als u onbekend bent met Grab, is het in feite de Uber van Zuidoost-Azië, en het heeft een enorme stap voorwaarts gemaakt in het maken van zelfrijdende auto's tot de transportmodus van keuze.

Mensen in Singapore kunnen binnenkort een autonome Grab-auto aanvragen door op een "robo-car" -pictogram in de Grab-app te tikken. Alle ritten zijn gratis tijdens het pilootprogramma, hoewel er slechts zes voertuigen beschikbaar zijn, waaronder Mitsubishi i-MiEVs en Renault Zoes.

Grab ging een partnerschap aan met NuTonomy, een MIT spin-off tech-startup die werkt aan zelfrijdende auto's. De auto's van NuTonomy worden nog steeds bestuurd, dus twee ingenieurs zullen de Grab-voertuigen vergezellen om passagiers op te halen.

Daarnaast is het gebied waar de zelfrijdende Grab-auto's kunnen rijden beperkt tot een deel van 1,5 vierkante kilometer van Singapore genaamd North 1. Singapore's Land Transport Authority selecteerde dit kleine gebied voor autonoom autotesten, volgens The Verge..

Bestellen

Uber en Lyft zullen niet te ver achterblijven, omdat de bedrijven hun eigen autonome auto's al testen. Uber sloeg de handen ineen met Volvo om aangepaste XC90-SUV's te ontwikkelen voor zelfrijdend rijden en die kwamen op 25 augustus in de straten van Pittsburgh, Pa..

Lyft, dat eigenlijk een partner is van Grab, speelt een beetje inhaalbeweging, maar is van plan binnen een jaar zijn eigen voertuigen te testen. General Motors investeerde $ 500 miljoen in Lyft en de samenwerking zal het bedrijf een vloot van zelfrijdende Chevrolet-bouten opleveren.

Zal het bestellen van een zelfrijdende taxi via je smartphone aanslaan? We kunnen niet zien hoe het niet zou zijn.

  • Lees de volgende: De beste auto's zonder bestuurder in de filmgeschiedenis