Ooit gevonden dat je de overstap naar Gmail wilde maken, maar je oude Yahoo- of Hotmail-account niet kunt laten gaan? Dat hoeft u nu niet te doen.

Vanaf vandaag, wanneer je inlogt bij de Android-app van Gmail met een of meer niet-Gmail-adressen, heb je de optie om je account te "Gmail-verifiëren", toegang te geven tot de functies voor spambescherming en inbox van Google, evenals ondersteuning voor Google. Nu kaarten.

Aan de slag gaan is net zo eenvoudig als inloggen met uw huidige Yahoo! Mail of Hotmail / Outlook.com-adres naar het nieuw toegevoegde gedeelte "Koppelingsaccount" van het instellingenmenu van de Gmail-app.

Van daaruit kunt u beheren welke van uw accounts u wilt koppelen. Google belooft in de nabije toekomst ondersteuning voor meer e-mailproviders.

Niet alleen blijft je oorspronkelijke e-mailadres hetzelfde, maar als Gmailification je tas niet blijkt te zijn, kan de functie op elk moment worden omgekeerd.

De Gmail-app ondersteunt al ongeveer een jaar externe adressen, maar dit is de eerste keer dat de service zijn functies uitbreidt naar mensen die zich nog niet volledig hebben aangemeld voor een Google-account.

Als het niet anders is, lijken Gmailified-accounts een gelukkig medium te zijn voor diegenen die gehecht zijn geraakt aan de Google-interface, maar liever niet opnieuw beginnen met een nieuw adres of die zoete e-mailtag die ze op de middelbare school hebben teruggegeven, over te slaan.

  • Gmail-gebruikers genieten al van spam-identificerende functies