Google heeft zijn in-car software, Android Auto, geüpgraded zodat iedereen met een Android-telefoon toegang heeft tot de functies, ongeacht hoe oud hun auto is.

Android Auto is twee jaar geleden gelanceerd en meer dan 200 automodellen van meer dan 50 verschillende merken ondersteunen nu de software. Ondanks dit succes is Google zich ervan bewust dat veel bestuurders zonder touchscreen-display in de auto de beleving van de verbonden auto missen.

Als u een Android-smartphone met 5.0 of hoger gebruikt, betekent deze nieuwe update dat u Android Auto op uw telefoon kunt gebruiken.

In-any-car-software

Als u Android Auto wilt gebruiken, sluit u uw telefoon aan op een compatibel autodisplay of sluit u deze aan op een autohouder op uw dashboard en start u de app op. Zodra u dit doet, presenteert Android Auto u al uw favoriete apps voor op reis, maar in een gebruiksvriendelijke interface die onnodige afleidingen verwijdert.

Wanneer u Android Auto gebruikt, kunt u snel muziekapps zoals Spotify of Google Play Music starten en een routebeschrijving op Google Maps raadplegen. Met de handsfree spraakopdrachten kunt u ook bellen en berichten verzenden zonder uw handen van het stuur te halen.

Google hoopt de functie voor spraakopdrachten de komende weken te verbeteren, zodat bestuurders via apps hun apps kunnen openen “oke Google”, voor meer focus op de weg.

Google zegt dat de update de mogelijkheid zal bieden om de app automatisch te laten starten wanneer deze wordt gepaard met Bluetooth om het schakelen tussen de smartphone en in de auto zo naadloos mogelijk te laten verlopen. Als gevolg hiervan adviseert Google dat hoewel Android Auto kan worden gebruikt met elke auto-mount, bestuurders zouden moeten overwegen te investeren in een op Bluetooth aangesloten mount om toegang te krijgen tot deze functie.

  • Wilt u optimaal profiteren van Android Auto? Bekijk onze uitgebreide gids