De lijst met futuristische tricks die je kunt gebruiken met je Google-smartwatch is net iets langer geworden: Hyundai heeft een nieuwe versie van zijn Blue Link-app uitgebracht met Android Wear-ondersteuning om je alle auto's van het bedrijf te ontgrendelen met een tik om je pols of een stemcommando.

We wisten dat de update onderweg was en voor zover we weten is dit de eerste draagbare app met dit soort functionaliteit om daadwerkelijk bij de consument te komen. Dat is opmerkelijk, zelfs als de pool van Android Wear-gebruik van Hyundai-schijven waarschijnlijk vrij klein is.

Op basis van de tijd die we in januari besteedden aan het testen van Blue Link, is het een systeem dat werkt zoals geadverteerd. Je kunt het gebruiken om je telefoon aan te sluiten op Android Auto of Apple CarPlay, en ook te vinden waar je je auto hebt geparkeerd en de motor te laten starten zodra je binnen bent.

Slimme auto toekomst

We verwachten dit jaar grote dingen van smart car tech en een schat aan nieuwe smartphone- en draagbare apps die profiteren van opgewaardeerde motoren. Google en Apple zullen allebei hun respectieve dashboardplatforms pushen en je kunt van ontwikkelaars verwachten dat ze hun voorsprong volgen.

Volkswagen is een van de bedrijven die beloofd heeft om Android Auto en Apple CarPlay in de loop van 2015 in de auto te zetten, dus als je eenmaal hebt besloten in welk smartphonekamp je zit, kun je een auto kopen die bij je past.

Als u ondertussen een Blue Link-gebruiker en een eigenaar van een Android Wear-smartwatch bent, neemt u de nieuwste app-update en geniet u van de voordelen om uw auto met één tik te ontgrendelen - zorg er gewoon voor dat uw horloge niet werkt lege batterij.

  • Hoe zal de autonome auto de wereld veranderen??