Je iPhone kan nu eruitzien als de klassieke Mac terwijl deze wordt opgeladen. De in San Diego gevestigde zaakmaker Elago heeft de M4-telefoonstandaard uitgebracht, een vervolg op hun succesvolle Apple Watch met retro-thema, de W3.

We lijken op dit moment een golf van technische nostalgie te ondergaan, waarbij de NES Mini de gamewereld stormenderhand verovert, de PS4 een retro mod-hoes krijgt, zodat deze eruit kan zien als de originele PlayStation, en natuurlijk de comeback van de Nokia 3310.

Elago's tweede inval in de wereld van retro-tech was waarschijnlijk onvermijdelijk gezien het succes van de W3. Dat succes was gebaseerd op een solide trifecta: de W3 was cool, functioneel en goedkoop.

Ontworpen met ruimte in de body van de 'Mac' voor een draadloze oplader, zou je je Watch gemakkelijk in de W3 kunnen laten glijden, en deze zou opladen terwijl je in een hoek zit, waar je nog steeds het scherm zou kunnen zien. Bovendien leek het eigenlijk op een kleine Mac, met het vierkante scherm van het horloge dat perfect het Mac-scherm repliceerde. Voor $ 12,99 (ongeveer £ 10 UK, $ 17 AU) op Amazon is dat een perfecte aanvulling op je desktop.

Permanent klein

De M4 is een beetje anders. Terwijl je je telefoon nog steeds kunt opladen, bevindt de laadpoort zich onderaan de iPhone, wat betekent dat de Lightning-kabel aan de zijkant van het 'scherm' steekt. Bovendien betekent de grootte van de iPhone dat de Mac er niet echt uitziet als een Mac. De kleuren en het ontwerp hebben gelijk, maar het lichaam ziet er op onnatuurlijke wijze zijdelings uit.

Voor $ 34,99 (ongeveer £ 27 UK, $ 46 AU) op Amazon, is het meer dan het dubbele van de prijs van zijn voorganger, en het komt niet met echte oplaadaccessoires.

Dus het is waarschijnlijk niet de goedkoopste of de beste telefoon die er op dit moment uitspringt, maar als je op dit moment op de golf van alle dingen rijdt, is de M4 misschien iets voor jou. Het wordt geleverd in zowel wit als zwart en kan de iPhone 6, 6 Plus en 7 herbergen, meldt The Verge.

  • iPhone 7 review