Bijwerken: Het is niet langer een vraag: Apple accepteert nu officieel bepaalde Android-, BlackBerry- en Windows Phone-apparaten in ruil voor krediet voor nieuwe iPhones.

Het originele gerucht noemde alleen Android-telefoons, maar 9to5Mac bevestigt dat BlackBerry- en Windows-apparaten nu ook worden geaccepteerd.

Apple heeft geen formele aankondigingen gedaan, maar de individuele winkelpagina's van het bedrijf in de VS, het VK, Canada en andere regio's stellen nu dat gebruikers krediet kunnen krijgen wanneer u uw in aanmerking komende iPhone, iPad of geselecteerde smartphone van een andere fabrikant recyclet.

TechRadar nam contact op met een Apple Store-vertegenwoordiger in het Verenigd Koninkrijk die bevestigde dat je op elke smartphone kunt handelen om de korting op een iPhone of iPad te krijgen, maar je kunt voor elke aankoop maar één smartphone inruilen.

Zodra u het naar de winkel brengt, voert Apple een diagnostische controle uit om te controleren of er geen schade is en om de batterij uit te testen voordat u een prijs hiervoor aanbiedt..

Je krijgt dan een Apple-cadeaubon voor de geciteerde waarde en kunt deze gebruiken bij het kopen van een iPhone of een iPad - maar helaas zijn er geen MacBook- of Apple Watch-aankopen hier.

Origineel verhaal hieronder ...

Ondanks dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus Apple een indrukwekkend bedrag hebben opgeleverd sinds hun lancering vorig jaar, komt het bedrijf nog steeds met nieuwe manieren om de verkoop te stimuleren.

Zijn nieuwste trucje? We troosten gedesillusioneerde Android-gebruikers met de allure van goedkope nieuwe iPhones, volgens 9to5Mac.

  • Werkt de iPad Pro nog steeds??

Net zoals het al doet met oude iPhones, zal Apple binnenkort cadeaubonnen gaan aanbieden voor gebruik in de richting van nieuwe iPhones in ruil voor niet-Apple-telefoons, waaronder Android-apparaten, zegt de site.

Het programma zal naar verluidt binnen een paar weken beginnen, na training voor werknemers.

Neem de angel eruit

Apple is geen onbekende voor inruil, maar met deze promotie kan het bedrijf mogelijk Android-gebruikers trekken die worden afgeschrikt door de relatief hoge prijs van nieuwe iPhones.

Het is volkomen logisch, hoewel we nog niets officieel hebben gehoord over het programma.

Apple liet ons weten dat het op dit moment niets te vertellen heeft over het programma, maar we houden het wel bij.

  • De Surface Pro 3 is een laptopmoordenaar