Philips Hue is al een uitstekend, gunstig geprijsd slim verlichtingssysteem. Nu, met de lancering van Philips Hue Bridge 2.0, wordt het compatibel met Apple HomeKit en wordt spraakbesturing via Siri toegevoegd.

Tijdens een korte pre-release-demo schakelde Philips Hue supremo George Yanni in en uit, dimde en veranderde de kleur van verschillende Hue-lampen.

We kunnen het niet laten gebeuren dat een poging om de lamp van een lamp geel te maken mislukte omdat "geel een van die woorden is die Siri niet begrijpt" - we denken dat dit eigenlijk gewoon een algemene, eenmalige Siri-storing was in plaats van het onvermogen om een ​​specifiek, alledaags woord te begrijpen.

Dat terzijde, de demo was indrukwekkend, met Siri in staat om individuele lichten, sets van lichten in de kamers te tweaken ("Zet de lounge lichten uit") en zelfs meer verfijnde instructies zoals, "Schakel de linker TV-kamer lamp uit" of "set de linker tv-lamp om energie te geven ", waarbij 'energize' een vooraf ingestelde belichtingscène is.

Bij deze gelegenheid kon het geel niet aan. Maar wie wil geel licht in een kamer? Niemand.

Interessant is dat, waar Apple de meeste HomeKit-productfabrikanten pusht om controle toe te voegen voor alle andere HomeKit-producten aan hun apps, Philips daar niets van heeft, en dat de app Hue en niets anders bestuurt.

Echter, andere HomeKit-producten zullen in staat zijn om Hue te besturen hun apps. Sterker nog, bij een demo op het hoofdkantoor van Apple een paar maanden geleden, zagen we een dimmer en kleurenwiel ingebouwd in een onafhankelijke HomeKit-productapp van derden..

De nieuwe Philips Hue Bridge 2.0 zal werken met alle bestaande Hue-producten, en de processor en andere upgrades moeten helpen om Hue-ondersteuning aan nieuwe systemen, behalve HomeKit, toe te voegen, het apparaat toekomstbestendig te maken.

Philips wil ook benadrukken dat de oorspronkelijke Bridge nog steeds wordt ondersteund.

HomeKit-integratie betekent dat Hue nu een element kan zijn in geautomatiseerde 'scènes', met de bolletjes vervaagd om u zachtjes uit de slaapstand te halen terwijl uw slimme thermostaat de temperatuur verhoogt, uw slimme jaloezieën omhoog gaan en uw robotbutler bij uw ontbijt aankomt . Apple Watch-besturing is ook mogelijk met Hue, via zowel de Hue-app als Siri.

Prijzen zijn £ 50 / $ 60 / ongeveer AU $ 110, maar met de optie voor originele Hue Bridge-bezitters om 33% korting te krijgen via Meethue.com. Als alternatief kunt u nog steeds Hue Bridge 2.0 kopen als onderdeel van een startpakket met drie lampen voor £ 149,99 / $ 249,99 / AU $ 320.

Bovendien, terwijl het gekleurde Hue-bereik gewoon doorgaat, worden op de afdeling wit licht de duurdere Hue Lux-lampen uitgefaseerd, waardoor alleen het Hue White-bereik overblijft, wat goedkoper is. George Yanni heeft wel gezegd dat met schaalvoordelen die nu opduiken voor witte LED-lampen, de prijzen in de nabije toekomst waarschijnlijk "agressiever" zullen zijn.

Dat is goed nieuws. Met de interesse van consumenten in smart home en met name slimme en LED-belichtingspieken, is het prijsverlagingen, in plaats van HomeKit-ondersteuning (hoe welkom het ook is), wat slimme verlichting echt naar de mainstream zal duwen. Dat en een gele optie. Dat zou fantastisch zijn.