Pebble heeft een dicteer-API vrijgegeven voor app-ontwikkelaars van derden, zodat ze nu spraakdicteren kunnen toevoegen om de Pebble Time-smartwatches veel bruikbaarder te maken, terwijl het ook aankondigt dat het Nuance spraakherkenningstechnologie gebruikt om alles aan te drijven.

De nieuwe set dev-tools is beschikbaar voor de Pebble Time, Time Steel en voor de nieuwe Time Round smartwatches, waarmee app-makers meer dicteermogelijkheden voor hun apps kunnen creëren.

Op dit moment is dicteren alleen beschikbaar op de Pebble Time en Time Steel, tenminste voor Android-gebruikers, om berichten en e-mails te beantwoorden, terwijl Pebble Time Round deze functie vanaf 8 november krijgt.

Helaas is het nog niet beschikbaar voor iOS-gebruikers, maar aangezien dit de plaats is waar dicteerondersteuning het nuttigst is, hopen we dat de nieuwe API de weg effent voor iOS-gebruikers om deze functie ook te krijgen.

We weten niet zeker welke andere functies voor stemondersteuning naar de Pebble Time-horloges zullen gaan, maar het openen van de API voor externe ontwikkelaars maakt de smartwatches nuttiger en productiever.

  • 10 dingen die je niet wist over de Pebble Time