Als u een doorgewinterde reiziger bent, weet u dat rechten voor het licentiëren van videostreaming altijd zijn vergrendeld in het land waarin u zich bevindt en niet in het land waar u vandaan komt: de beschikbare Netflix-titels zijn afhankelijk van of u zich in de VS bevindt of Frankrijk bijvoorbeeld, terwijl andere diensten zoals Sky Go helemaal niet werken als je eenmaal buiten de grens met het Verenigd Koninkrijk bent.

Vanaf 1 april is dat allemaal veranderd. Nieuwe EU-wetgeving over de overdraagbaarheid van online-inhoudsdiensten is nu van kracht, wat betekent dat Netflix en Amazon Prime Video abonnees hetzelfde pakket films en shows moeten geven, ongeacht waar ze in Europa zijn..

Alleen betaalde abonnementsdiensten vallen onder de dekking, maar de gratis luchtdiensten hebben de keuze om al dan niet de richtlijnen te volgen. Voorlopig heeft de BBC bevestigd dat de iPlayer-apps niet in andere EU-landen zullen werken, maar het bedrijf werkt eraan, dus je kunt iPlayer in het buitenland mogelijk in het buitenland nemen.

Wat gebeurt er na de Brexit?

Wat betreft wat er gebeurt nadat het VK de EU in maart 2019 verlaat, is het momenteel niet duidelijk - zoals bijna al het andere is het nog steeds in de lucht. Het VK kan mogelijk een deal sluiten om de overeenkomst met de EU-landen te behouden, of misschien niet. Volgens de Britse regering is er tenminste geen beslissing genomen.

Andere diensten, zoals muziek en e-boeken, vallen ook onder de deal, dus je Spotify-collectie moet intact blijven terwijl je tussen landen in Europa springt. Aanbieders hebben ook de mogelijkheid om extra lokale content te bieden bovenop de bibliotheek waar je thuis recht op hebt, zegt de Europese Commissie.

Uw betaalde streamingservices zouden nu allemaal in de rest van Europa moeten werken, op voorwaarde dat er geen kinderziektes zijn opgetreden. Nu bevestigden TV en Amazon aan Wired dat het voor hen allemaal ging wat betreft systemen. Haal het meeste uit uw nieuw gevonden reizende vrijheid, want het zal misschien niet lang duren.

  • Dit zijn de allerbeste programma's die je nu op Netflix kunt bekijken