Net als Facebook probeert Google livestreaming zo eenvoudig mogelijk te maken en laat makers van inhoud nu rechtstreeks streamen naar YouTube Live zonder extra coderingssoftware.

Ga naar https://youtube.com/webcam om aan de slag te gaan. U wordt gevraagd om uw account te verifiëren met een telefoonnummer. Dit proces kan tot 24 uur duren. Zodra dat is gebeurd, klikt u op 'Live gaan' in de koptekst van de YouTube-site om te beginnen met streamen.

Lees meer: ​​Android Auto review

Livestreaming is momenteel alleen beschikbaar voor Chrome, maar binnenkort wordt ondersteuning voor andere browsers geboden.

Onderweg streamen

Streaming wordt ook steeds mobieler. Je kunt al rechtstreeks streamen vanuit de YouTube-app voor Android of iOS, maar de optie zal binnenkort worden ingebouwd in de camera-apps op sommige handsets van Asus, LG, Motorola, Nokia en Samsung, met meer toestellen later in het jaar.

Het is slechts een kleine verandering, maar een die het streamen net zo eenvoudig maakt als het opnemen van een gewone video, en helpt meer oogjes te krijgen bij YouTube-video's en -advertenties.

  • Ontdek hoe je video's van YouTube downloadt