Bijwerken: Valve heeft net aangekondigd dat de Steam Link-ondersteuning voor Samsung-tv's eindelijk de bèta heeft afgesloten. U kunt games streamen naar alle smart TV's van 2016 en 2017 van het bedrijf.

Het originele artikel gaat verder hieronder ...

Eigenaren van Samsung Smart TV kunnen Steam-games nu rechtstreeks naar hun tv streamen dankzij de nieuwe Steam Link-app.

De Steam Link-app bevindt zich momenteel in de bètamodus en is te vinden in de Samsung App Store en ondersteunt momenteel een resolutie van 1080p met 60 frames per seconde, met de compatibiliteit van de Steam Controller en Xbox 360 controller (zowel bekabeld als draadloos).

Valve is van plan om in de toekomst 4K-streaming en extra controllerondersteuning te introduceren, waarschijnlijk nadat de app later dit jaar zijn bètaperiode verlaat.

Samsung streaming

De app ontkent in feite de noodzaak om de afzonderlijke Steam Link set-top box aan te schaffen, die het voor gamers mogelijk maakt om hun games rechtstreeks vanuit hun Steam-bibliotheek naar hun tv te streamen..

Als je al een Samsung Smart TV hebt, heb je ongeveer £ 40 / $ 50 bespaard, wat geweldig is. Als je geen slimme Samsung-tv hebt en het niet de bedoeling was er al een te kopen, dan is de Steam Link-doos waarschijnlijk nog steeds je meer betaalbare optie.

Net als de set-top box zal het streamen van grote games via de app een bekabelde of zeer hoogwaardige internetverbinding vereisen om een ​​bevredigende ervaring te zijn in termen van beeld en stabiliteit. Valve zelf suggereert om op een 5 GHz-frequentie te werken, hoewel een krachtigere pc soms ook kan helpen de streamingprestaties enigszins te verbeteren.

  • Via Engadget
  • Bekijk onze beste Smart TV-deals om te zien of u een Samsung voor een koopje kunt ophalen