Ooit een bericht ontvangen met de vraag: "Wanneer kom je hier?" wanneer je 30 seconden (of 30 minuten) bent van je bestemming? Gebeurt ons altijd, en het kan frustrerend zijn om de tijd te nemen om terug te antwoorden wanneer je al aan het klauteren bent om het huis te verlaten, of op het punt staat om door de deur te lopen.

Google Maps introduceert een functie om een ​​deel van dit moderne ongemak te beteugelen door realtime delen van de locatie in te schakelen. Binnenkort kunnen gebruikers wereldwijd familie en vrienden hun exacte locatie laten weten voor zo lang als ze willen.

De functie werkt op zowel iOS als Android en mensen waarmee je je locatie deelt, kunnen bekijken waar je bent op Android, iPhone, mobiele webbrowsers en desktop.

Google heeft een video gemaakt om te illustreren hoe realtime delen van de tijd werkt:

Als je nog steeds aan het lezen bent, kun je het volgende doen: om te activeren ga je naar het zijmenu in Google Maps of tik je op de kleine blauwe stip en selecteer je 'Locatie delen'.

Kies met wie u uw plek wilt delen met het gebruik van Google-contactpersonen en hoe lang u wilt dat uw verblijfplaats bekend wordt. Vanaf hier zullen contacten u in hun Google Maps zien. U kunt het delen van locaties op elk moment van de reis uitschakelen.

Locatie delen kan ook worden geactiveerd terwijl u zich in de navigatiemodus bevindt. Wanneer je midden in een reis bent, klik je op 'Meer' onder aan het scherm en selecteer je 'Deel trip'. Uw gekozen contactpersonen krijgen een ETA en kunnen de voortgang van uw reis volgen. Delen wordt uitgeschakeld zodra u aankomt.

Dit is slechts de meest recente nieuwe nuttige functie om de afgelopen dagen op Google Maps te komen. De navigatieservice heeft functies geïntroduceerd om u te helpen herinneren waar u eerder deze week hebt geparkeerd.

  • Maak je klaar voor Google IO 2017, waar we Android O en meer zullen zien!