Een bedrijf dat beter bekend staat om het produceren van het BIOS, de voorloper van de UEFI, heeft een stukje software onthuld dat Android 5.0.1 naar de Windows-omgeving brengt, inclusief Windows 10.

Met AMID's AMIDUoS kunnen eigenaars van Windows 7- en Windows 8 / 8.1-computers Lollipop op hun computer uitvoeren, waaronder compatibiliteit met Android ART-runtime, native ondersteuning voor 64-bits apps en meer.

Android 5.0.1 wordt voornamelijk uitgevoerd binnen een virtuele machine en biedt toegang tot eigen pc-hardware en stuurprogramma's. Dat betekent dat randapparatuur zoals het aanraakscherm, sensoren, GPS, de camera en meer toegankelijk zijn voor het besturingssysteem van Google.

Het nadeel is dat het waarschijnlijk meer bronnen van de hostcomputer zal vragen.

Wat meer is, beide besturingssystemen integreren nauw; het klembord wordt gedeeld net als mappen, wat betekent dat u bestanden kunt opslaan en deze onafhankelijk van beide besturingssystemen kunt openen.

Android-apps uitvoeren op Windows geeft u toegang tot apps die normaal niet beschikbaar zijn op een desktop of die niet gratis beschikbaar zijn.

De applicatie is momenteel in bèta en kost $ 10 (ongeveer £ 6, AU $ 13) en wordt geleverd met levenslange updates. AMIDUOS staat voor felle concurrentie van BlueStacks (die gratis is), Google's eigen ARC Welder Youwave, Genymotion en AndY.

  • Hoe Android-apps op elke laptop of desktop te gebruiken