De opkomst van inhaal-tv heeft geleid tot alle nieuwe manieren om onze channel-hopping, veg-on-the-sofa-sessies te plannen, wat betekent dat het kijkerspubliek van live tv-programma's is afgenomen ten gunste van on-demand services.

Het missen van de start van een live tv-programma is een minder ernstige ergernis dan het ooit was, maar wachten tot een on-the-air-show je favoriete streamingplatform bereikt na de uitzending is nog steeds een frustratie. De BBC beantwoordt die vandaag met de mogelijkheid om direct een live tv-show te herstarten, dankzij een aantal slimme tv-techneuten.

Wanneer u kijkt op een van de verschillende aangesloten tv-toestellen waarop de iPlayer is geïnstalleerd, wordt u verwelkomd met een prompt om vanaf het begin een live tv-programma te starten - als u een deel van de tijd door hebt gedraaid. Met een druk op de groene knop wordt je meteen naar de BBC iPlayer-stream in afwachting genomen, klaar om vanaf het begin met de show te beginnen. Met nog een druk op de groene knop keert u terug naar de live uitzending.

Inhalen met inhalen

Het is een handig hulpmiddel, vooral als u geen fan bent van trawlvliegen door de catalogus van het streamingplatform om de re-run te vinden waarnaar u op zoek bent. Het is slechts één druk verwijderd van actie.

Op dit moment ondersteunen BBC One en One HD, Two and Two HD en BBC Four de functie, waarbij BBC Four HD later wordt uitgerold.

Ga naar de iPlayer-website om te zien of uw tv de nieuwe functie ondersteunt.

Maar hoewel het nieuw is voor de BBC, is het niet de eerste omroep die de functie aanbiedt. Sky, met zijn Sky Q- en Sky HD-boxen, biedt een vergelijkbare optie voor sommige van zijn programmeer- en filmreleases, waardoor je kunt springen naar on-demand aanbiedingen voor geselecteerde inhoud die live wordt afgespeeld.

  • Sky Q review: ontdek hoe de nieuwste hardware van Sky omgaan met inhaal-tv