Twitter heeft een aantal nieuwe beveiligingsfuncties toegevoegd die het voor gebruikers eenvoudiger moeten maken om hun wachtwoord opnieuw in te stellen wanneer dat nodig is en hun accounts veilig te houden.

Ten eerste kunnen Twitter-gebruikers hun mobiele nummers nu verifiëren met het sociale netwerk en ervoor kiezen om sms te gebruiken bij het ontvangen van een wachtwoordherstelcode.

De zescijferige code wordt in een sms-bericht naar hun telefoon verzonden in plaats van naar hun e-mailaccounts, in het geval dat de e-mail van een gebruiker op de een of andere manier is gecompromitteerd (bijvoorbeeld als u hetzelfde wachtwoord op meerdere sites gebruikt).

De code verloopt over 15 minuten, waarna ze een nieuwe code moeten aanvragen.

Stop hier

Ondertussen heeft Twitter ook beloofd om meer ijverig te zijn als het gaat om verdachte inlogactiviteiten.

Twitter houdt rekening met factoren zoals het gebruikte apparaat, de locatie van het apparaat en de inloggeschiedenis om te bepalen of de persoon die probeert in te loggen vraagt ​​om zijn of haar identiteit te verifiëren.

Twitter-gebruikers ontvangen ook een e-mail om hen op de hoogte te stellen van verdachte activiteiten die het sociale netwerk detecteert.

"Of je nu recent je telefoonnummer hebt gewijzigd, of beperkte toegang hebt tot je apparaten, of een oud e-mailadres hebt gekoppeld aan je Twitter-account, je hebt opties", schreef Twitter Product Manager Mollie Vandor in een blogpost.

Ze vervolgde: "Je Twitter-account is belangrijk voor je, en je accountbeveiliging is belangrijk voor ons. We zullen blijven werken aan het versterken van Twitter-accountbeveiliging, zodat je veilig van Twitter kunt blijven genieten."

  • Zwijg al: Twitter introduceert nieuwe 'mute'-functie