Apple begon zijn 2014 Worldwide Developers Conference met de aankondiging van Mac OS X Yosemite en ging verder met praten over ... continuïteit.

"Het begint met AirDrop - het werkt nu tussen iOS en de Mac", legt Craig Federighi, Senior Vice President van Software Engineering bij Apple, uit.

AirDrop maakt overgangen tussen iOS en Mac naadloos terwijl Handoff je apparaten helpt elkaar te zien met behulp van nabijheidsbewustzijn; je kunt omhoog vegen vanaf een Mac of iPad en de informatie van het ene apparaat bekijken en het "uitdelen" aan een ander.

Met het nieuwe pictogram van het vergrendelingsscherm linksonder kun je omhoog vegen en in realtime aan je iPad werken om dingen te doen zoals het opstellen van e-mails op een Mac en het afmaken op een iPad, of de laatste stukjes van een Keynote-presentatie voltooien op een iPhone en geef het aan de Mac voor een presentatie.

Een andere nieuwe functie is Instant Hotspot, voor automatische configuratie door nabijheid of herkende apparaten.

Uw Mac als een telefoon gebruiken?

Met Yosemite kan je Mac nu oproepen aannemen, sms-berichten weergeven en zelfs de computer als luidsprekertelefoon gebruiken. Dit werkt ook wanneer de telefoon zich in een ander deel van het huis bevindt en u kunt zelfs telefoons bellen.

De Mac is zich in principe nu heel erg bewust van wat je doet aan de telefoon en gebruikt de mogelijkheden ervan ook.

Om te demonstreren, riep Federighi Dr. Dre van het onlangs overgenomen Beats-bedrijf op om hem tijdens de conferentie te verwelkomen.

iMessages krijgt een upgrade

Federighi merkte ook op dat "het volgende dat we wilden behandelen SMS was".

Meer specifiek kunnen uw SMS en andere niet-iMessage-berichten nu worden gesynchroniseerd op al uw Apple-apparaten en kunt u nu oproepen plaatsen en ontvangen vanaf uw Mac met het nieuwe OS X Yosemite-besturingssysteem.

"We zijn dol op iMessage, maar we hebben deze groene bubbelvrienden," grapte hij. "Je weet dat ze inferieure apparaten hebben."

  • Safari is nu ook beter!