Snel, digitaal, gemakkelijk te begrijpen, picturaal: emoji is echt een taal die gemaakt is voor de 21e eeuw. Het is 's werelds snelst groeiende taal en kan overal worden gebruikt, van klassieke literatuur tot film-blockbusters. Nu is er een nieuwe emoji-publicatie om van te genieten (of je neus op te laten slaan): de Emoji-Bijbel.

Voor alle 66 boeken, van Genesis tot Openbaring, is het boek ongeveer zes maanden in de maak, vertelde de anonieme auteur The Guardian. Een computerprogramma werd gebruikt om 200 corresponderende woorden automatisch te vertalen naar 80 emoji-tekens.

"Ik dacht dat als we in de toekomst 100 jaar vasten, er een emoji-bijbel zou bestaan", zegt de schrijver (of illustrator) van het werk. "Dus ik dacht dat het leuk zou zijn om te proberen het te maken ... Ik wilde het vergelijkbaar maken met hoe je een bijbelvers zou kunnen sms'en of tweet, door het totale aantal karakters te verkleinen."

Het Woord van God, gevisualiseerd

Je moet £ 2.49 (of $ 2.99 of AU $ 3.99) ophoesten om het goede boek te krijgen, maar verschillende fragmenten kunnen worden bekeken via het officiële @BibleEmoji Twitter-account. Blijkbaar was de receptie grotendeels positief, zegt de auteur.

Degene die achter de Emoji-bijbel staat ('Schrift voor millennials') verwelkomt ook feedback en suggesties om het werk te verbeteren. Met een lengte van bijna 3300 pagina's duurt het lezen waarschijnlijk lang, zelfs met de visuele snelkoppelingen.

Misschien kan het een effectievere manier zijn om jonge mensen te betrekken dan ze op een zondagmorgen in de kerk te proberen te lokken - de Emoji-bijbelauteur hoopt daar zeker op - maar tot nu toe is er geen officiële boodschap van goedkeuring van de kerk.

  • Wie moeten deze emoji's zijn? We hebben het grote publiek gevraagd

Bekijk onze praktische kijk op de nieuwe Huawei P9: