Microsoft is begonnen met het testen van uw telefoon - een Windows 10-app waarmee u kunt communiceren met uw Android-toestel zonder hem uit uw zak te halen. De app is nu beschikbaar voor leden van het Windows Insider-programma die ervoor hebben gekozen zelf Microsoft-cavia's te worden door lid te worden van de Fast Ring.

Apps van derden zoals Pushbullet bieden al vergelijkbare tools voor het beheren van bestanden op mobiele apparaten vanaf uw bureaublad, maar dit is de eerste keer dat we ze direct in Windows hebben geïntegreerd.

De cloud omzeilen

Microsoft heeft ons een voorbeeld van Your Phone gegeven tijdens de jaarlijkse Build Conference in mei. General manager Shilpa Ranganathan demonstreerde de app door bestanden te slepen en neer te zetten tussen een handset en een Windows 10-apparaat, tekstberichten in te typen vanuit het comfort van een volledig toetsenbord en toegang te krijgen tot Android-meldingen op een groot scherm.

In de release-aankondiging van Microsoft wordt uitgelegd dat Your Phone ook bijzonder handig is voor fotografen en u een rolletje recente foto's van uw mobiele apparaat biedt, die u rechtstreeks naar uw favoriete fotobewerker voor desktops kunt slepen. Het is veel handiger dan bestanden naar uzelf te e-mailen of zelfs te synchroniseren met een cloudopslagdienst.

Microsoft zegt dat uw telefoon "snel" zal worden uitgerold naar alle Windows 10-gebruikers, maar we verwachten dat het rond oktober met de Redstone 5-update zal aankomen.

  • Windows 10 Redstone 5 geruchten, nieuws en releasedatum

Via Engadget