Het vlaggenschipbeeld van elk sociaal media-account - de profielfoto - is alles.

Het wachten op de meest geschikte belichting, camerahoek en haardag kan echter een moeizaam proces zijn, dus waarom zou je je vastklampen aan een enkele statische afbeelding als je in plaats daarvan een hele video bovenaan je profiel kunt laten versieren??

Tenminste, dit is het denken voor Facebook, dat vandaag aankondigde dat gebruikers nu kunnen schakelen naar video-apps van derden om een ​​bewegende profielafbeelding te maken en uploaden als hun profielfoto.

Dankzij Facebook's nieuwe Profile Expression Kit voor ontwikkelaars kunnen gebruikers de conventionele selfie weggooien ten gunste van korte, .GIF-achtige video's met een paar tikjes op een knop.

Profiel vid-leveranciers

Het nieuwe pic-programma is momenteel in bèta, maar een select aantal partners zoals MSQRD, Boomerang, lollicam en Vine laten de volgende golf van profielfoto's al op Facebook's officiële aankondigingspagina zien.

Integratie van de Profile Expression Kit stelt ontwikkelaars ook in staat om een ​​directe attributie op Facebook te krijgen wanneer gebruikers een videoprofiel via hun app posten, waardoor ze een shout-out krijgen naast al die nieuwe likes en reacties.

Facebook heeft zijn profiel in september al toegevoegd, maar de enorme hoeveelheid aanpassingen en inhoud die andere apps met zich meebrengen, voegt een geheel nieuw niveau van creativiteit toe aan de nieuwsfeed..

Dat gezegd hebbende, als de huidige staat van Vine iets is om van af te gaan, kunnen we niet anders dan ons schrap zetten voor een litanie van vermoeide memes die de gezichten van onze vrienden in de loop van de komende maanden overnemen.

  • Chatbots komen naar Facebook

Bekijk dit: Unboxing van de iPhone SE