De My Tamagotchi Forever van Bandai Namco, die voor het eerst werd gepest in 2017, is nu geland op iOS- en Android-apparaten.

Vasthoudend aan de huidige heimwee naar alle jaren 90, brengt My Tamagotchi Forever de kleine digitale huisdieren terug die ooit zo populair waren, maar deze keer verbreekt ze ze uit hun kleine plastic eieren.

Het basisconcept is zeker vergelijkbaar met de klassieke Tamagotchi: begin met je baby Tamagotchi en til hem op door hem te voeden, te wassen, ermee te spelen, in bed te leggen en, ja, zijn poep op te ruimen. Zoveel poep.

Een explosie uit het verleden

Zoals je na 20 jaar zou verwachten, zijn er echter veel veranderingen. Om te beginnen zijn deze Tamagotchi veel kleurrijker en expressiever en de manier waarop ze evolueren als ze groeien, is afhankelijk van hoe je voor ze zorgt. Je kunt zelfs hun kleine dorp in Tamatown aanpassen en ze aankleden.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het constant in de gaten houden van uw huisdier, anders zal het een hongerige dood sterven omdat het mogelijk is om telefoonmeldingen in te schakelen. Als ze net zo behoeftig zijn als de originelen, zie je er echter erg populair uit.

Er is ook een AR-modus zodat je je Tamagotchi in de echte wereld kunt brengen en er een foto van kunt maken. Onze minuscule jaren 90 geesten zouden zijn opgeblazen.

Op echte mobiele gamemodes zijn er echter ook genoeg microtransacties en advertenties en dit is het ding dat het meest zal verschillen van de plastic eieraffaire met drie knoppen die het origineel was.

Je kunt munten verzamelen en je niveau verhogen door minispellen te voltooien, maar je kunt ze ook kopen of ontgrendelen door korte advertenties te bekijken.

Mijn Tamagotchi Forever is nu beschikbaar op iOS en Android, dus als je een nostalgische hit nodig hebt, download dan wat dubbele denim en hitdownload.

  • Niet je kopje thee? Hier zijn nog enkele geweldige games voor Android