Eerder deze week hoorden we dat macOS Sierra officieel op 20 september zou worden gelanceerd, maar je hoeft niet tot dan toe te wachten om het nieuwe besturingssysteem te ervaren, omdat Apple de uiteindelijke release-kandidaat vandaag beschikbaar heeft gesteld.

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de afgewerkte versie die dinsdagmorgen wereldwijd naar Mac-gebruikers wordt verzonden - op het laatste moment dat er belangrijke gremlins in de werken zijn ontdekt, in welk geval het OS uiteraard moet worden aangepast om te verwijderen die beestjes.

In ieder geval kunnen macOS-bètatesters de definitieve releaseversie nabakken in de Mac App Store.

Als u nog geen bètatester bent, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt zich gewoon aanmelden op de bèta-softwarepagina van Apple, waar u een inwisselcode kunt krijgen voor de macOS Sierra GM-kandidaat (gouden meester) waarmee u deze kunt downloaden. Raadpleeg onze handige gids over het downloaden van de macOS Sierra-bèta voor volledige instructies over hoe u verder kunt gaan.

  • Zie aanverwant: De 10 beste pc's van 2016: welke computer moet je kopen??

Haal die goodies

En dan zijn alle goodies van macOS Sierra er voor het oprapen. Ze omvatten Siri op de desktop, een Universal Clipboard (om direct knippen en plakken tussen iOS- en macOS-apparaten mogelijk te maken), een geüpgraded bestandssysteem, de mogelijkheid om je Mac te ontgrendelen door simpelweg bij de machine te zijn met je Apple Watch- of iOS-apparaat en nog veel meer functies.

Voor de volledige details van systeemvereisten en de Macs die het nieuwe besturingssysteem zullen gebruiken, bekijk dit bericht - let op dat de benodigde hardwarespecificatie is toegenomen sinds El Capitan.

Apple heeft de laatste kandidaat van iOS 10 ook vrijgegeven voor bètatesters, voorafgaand aan de officiële release van het mobiele besturingssysteem aanstaande dinsdag (13 september).

  • Wilt u meer weten over de nieuwe functies van macOS Sierra? Lees ze allemaal hier