Uw woon-werkverkeer kan veranderen, omdat Google zijn soortgenoot uitbreidt naar Uber en Lyft, Waze Carpool.

De zoekgigant heeft een Waze Rider-app uitgebracht, die het verkeersnavigatiesysteem van Waze tikt, zodat pendelaars ritten naar en van het werk kunnen delen. De service is met succes uit de bèta gehaald en leeft voor inwoners van het Bay Area in San Francisco, volgens The Wall Street Journal.

Hoewel nog ver verwijderd van het bereik van apps zoals Uber en co, is Waze Rider een heel ander beest - een die zich concentreert op de dagelijkse pendels in plaats van de on-demand trips die de brood-en-boterconcessie vormen..

Gaat mijn Waze?

Om te beginnen, bestuurders die zich aanmelden voor Waze Rider zijn er niet voor het geld. De service betaalt bestuurders een karige $ 0,54 / mijl (ongeveer £ 0,40 / AU $ 0,70 per mijl) en beperkt ze tot twee reizen per dag.

Dit betekent dat chauffeurs worden aangemoedigd om andere pendelaars op weg naar en van hun huidige baan op te pikken in plaats van te patrouilleren voor klanten, omdat de voordelen zijn bedoeld om gas in te slaan op een reis die je al had gepland.

Omdat chauffeurs van Waze Rider niet bedoeld zijn als werknemers, is Google (en tot op zekere hoogte de wet) minder kritisch als het gaat om kwalificerende aanvragers, die alleen een algemene planning en thuis- / werklocatie nodig hebben achter het oppikken van carpoolers.

Hoewel dit betekent dat bijna iedereen de kosten van het woon-werkverkeer kan schrappen - noch dat bestuurders moeten smeken om goede beoordelingen om hun baan te behouden - betekent dit ook dat er geen achtergrondcontroles, bestuurdersverzekeringen of andere veiligheidsaspecten zijn die mogelijk problemen kunnen opleveren voor Waze Rider als het uitbreidt.

  • Uber vs Lyft: Welke taxi-on-call is voor jou?

Via Engadget