De nieuwe 4-inch Apple iPhone SE is nu te koop, geweldig nieuws als je zin hebt om de palmvriendelijke handset te pakken te krijgen.

Deze nieuwe iPhone zal de wereld niet in vuur en vlam zetten, maar het is een zegen voor Apple-fans die niet willen upgraden naar de grotere schermen van de iPhone 6, 6S, 6 Plus en 6S Plus.

De iPhone SE leent dezelfde ontwerp-, display-, naar voren gerichte 1,2 MP camera en Touch ID-scanner van de inmiddels jaren oude iPhone 5S, maar het is niet helemaal vastgelopen in het verleden.

Apple slaagde er ook in zijn A9-processor, M9 motion-co-processor en 12 MP iSight-camera van de iPhone 6S in de SE te proppen - waardoor het een gezonde boost kreeg ten opzichte van het pint-sized apparaat dat het vervangt.

Is de prijs goed??

Een andere trekpleister van de iPhone SE is de prijs. Nu is het niet bepaald goedkoop, maar Apple heeft wel degelijk een punt gemaakt over hoe betaalbaar het is vergeleken met zijn vorige handsets.

Zonder SIM-kaarten kijk je naar $ 399 (£ 359, AU $ 679) voor het 16 GB-model, terwijl de 64 GB-variant je $ 499 (£ 439, AU $ 829) oplevert - we laten je zelf nadenken of dat is redelijk of niet.

  • Lees onze diepgaande hands on: iPhone SE review