Het kan lastig zijn om de hectische nieuwscyclus bij te houden, maar YouTube wil het een beetje makkelijker maken: sommige gebruikers zien een Breaking News-carrousel bovenaan de desktop en mobiele versies van de gigantische video-emporium-website.

Zoals opgemerkt door de Android-politie, bevat het gedeelte met het laatste nieuws precies dat, met verhalen van erkende nieuwszenders over de actualiteit in jouw deel van de wereld. Als u niet geïnteresseerd bent in wat er in de wereld gebeurt, kunt u de laatste nieuwsbalk sluiten.

YouTube voert de hele tijd tests en experimenten uit met verschillende functies op zijn site, hoewel deze proefdraaien meestal vrij beperkt zijn. Deze functie voor het laatste nieuws lijkt meer voor de hand te liggen, hoewel het nog niet aan alle gebruikers is bekendgemaakt.

Kijk en leer

Het is ook niet duidelijk of de sectie met het laatste nieuws alleen wordt weergegeven als er daadwerkelijk nieuws is om over te praten - YouTube heeft geen officiële aankondiging gedaan over de nieuwe carrousel en het is er slechts een dag of twee geweest.

Open de desktop of mobiele versies van YouTube om zelf te zien of de sectie met het laatste nieuws is verschenen. Het lijkt ook live te zijn in de officiële YouTube-apps voor iOS en Android, althans voor een bepaald deel van de gebruikers.

Het lijkt erop dat Google wil dat iedereen nu op YouTube naar nieuwsrapporten gaat, evenals muziekvideo's, live gaming-streams en clips van donzige katten. Als Google de nieuwe breaking news-sectie officieel maakt, zullen we dit bericht dienovereenkomstig bijwerken.

  • YouTube TV is perfect als je meer dingen wilt kijken