Aangezien genetische profilering de afgelopen jaren steeds toegankelijker is geworden, zijn de consumenten-DNA-tests in populariteit toegenomen, waarbij een aantal bedrijven gedetailleerde uitsplitsingen geven van alles van uw etnische afkomst tot uw voedingsnuances..

Een van de meest populaire services is Ancestry, die begon als een stamboomdatabase en nu uw afkomst kan schatten in ruil voor een speekselmonster.

Nu, evenals je te vertellen over je familiegeschiedenis, heeft Ancestry samengewerkt met Spotify om aangepaste afspeellijsten te maken op basis van de regio's waarvan je DNA-voorbeeld suggereert dat je voorouders zijn ontstaan.

Spuug het uit

Om je gepersonaliseerde afspeellijst samen met een overzicht van je genetische erfgoed te krijgen, moet je een speekselvoorbeeld naar Ancestry sturen in de post, waarbij de service $ 99 (£ 79 / AU $ 129) plus verzendkosten kost.

Na ongeveer zes weken worden je resultaten naar je gemaild, niet alleen vertellend aan de regio's waar je voorouders vandaan kwamen, maar ook om je in contact te brengen met potentiële familieleden in Ancestry's 10 miljoen-sterke gebruikersdatabase.

Zodra je je resultaten hebt, ga je naar de speciale webpagina en voer je de regio's in die je hebt gevonden in je DNA-profilering - de website genereert vervolgens een afspeellijst met nummers die zijn gekoppeld aan die regio's via Spotify.

Muzikale traditie

Het testen van consumenten-DNA is niet voor iedereen - u zou zich zorgen kunnen maken over uw persoonlijke gegevens of niet bereid zijn te betalen om te achterhalen wat u misschien al weet over uw afkomst - en als u een ruw idee hebt van uw etnische afkomst, kunt u nog steeds een afspeellijst genereren: selecteer eenvoudig de regio's waarvan u denkt dat uw gezin er is en uw afspeellijst wordt gegenereerd.

We probeerden het uit met een weloverwogen schatting van onze eigen afkomst en we ontvingen een interessante en gevarieerde mix van traditionele en moderne liedjes uit de hele wereld, wat een vrij nieuwe manier is om nieuwe muziek te ontdekken en misschien af ​​te stemmen op je unieke voorouderlijke afkomst.

Natuurlijk zal het raden van je voorouders nooit zo nauwkeurig zijn als legitieme DNA-profilering, maar het is wel een interessante manier om je volgende favoriete muziekafspeellijst te maken.

  • Het zit allemaal in de genen: vat krijgen op DNA-testen

Via Engadget