Als u graag een toekomstige versie van Windows 10 test, heeft Microsoft het nu mogelijk gemaakt om een ​​nieuwe installatie van Windows 10 Redstone 5 uit te voeren door de ISO-bestanden officieel vrij te geven voor de komende grote update.

ISO-bestanden zijn in wezen schijfafbeeldingen waarmee u opstartbare cd's of dvd's kunt branden of opstartbare USB-sticks kunt maken, zodat u een nieuwe installatie van Windows 10 Redstone 5 kunt uitvoeren.

Veel mensen geven de voorkeur aan deze optie, omdat dit betekent dat u uw bestaande versie van Windows 10 niet hoeft te upgraden, omdat u eenvoudig een schone installatie kunt uitvoeren waardoor het besturingssysteem sneller (en betrouwbaarder) werkt. Het betekent ook dat u Windows 10 Redstone 5 op een nieuwe pc of harde schijf kunt installeren zonder eerst Windows 10 te hoeven installeren.

Hoewel Microsoft al een tijdje aan Redstone 5 werkt, is dit de eerste keer dat het de ISO-bestanden beschikbaar heeft gemaakt. Deze stap zorgt ervoor dat Windows 10 Redstone 5 niet alleen in staat is om meer mensen te testen, maar suggereert ook dat de definitieve versie voor de volgende grote Windows 10-update binnenkort beschikbaar zal zijn.

U kunt de Windows 10 Redstone 5 ISO downloaden van Microsoft's Insider Preview-website.

  • Windows 10 oktober 2018 Update zou de nieuwe naam voor Redstone 5 kunnen zijn

Via Thurrott.com