Heb je de mogelijkheid om macOS Sierra, het volgende desktopbesturingssysteem van Apple, eens uit te proberen getest? Nou, je geluk is vandaag, omdat de publieke bèta van het OS op het punt staat losgelaten te worden.

Tot nu toe was macOS Sierra beschikbaar voor ontwikkelaars om te downloaden en te testen, maar je gemiddelde Mac-gebruiker kon geen deel van de actie ontvangen (tenzij ze bereid waren te betalen om zich als ontwikkelaar in te schrijven, dat wil zeggen).

Dat verandert allemaal met de release van de openbare bèta, die je later vandaag op deze pagina kunt bekijken.

Houd er rekening mee dat, zoals altijd bij het testen van bètatests, u bugs en technische storingen van verschillende soorten kunt tegenkomen. In feite kun je er bijna allemaal van afhankelijk zijn, vooral in de eerdere stadia van bètatests.

Risicoaversie

Gezien het feit dat het een risico is om macOS Sierra met je hoofdcomputer te gebruiken - en op welke computer je de bètaversie installeert, is het verstandig om eerst een back-up te maken. Wees voorbereid op het ergste, dan kun je opgelucht zijn als het niet gebeurt.

Apple herinnert testers eraan dat als ze wel eens problemen tegenkomen, ze de app Feedback Assistant moeten gebruiken om ze te melden. Dat is het hele punt van bètatesten natuurlijk.

U kunt regelmatig updates verwachten van de bètaversie van macOS Sierra terwijl we het pad volgen naar de volledige release van het besturingssysteem, dat dit najaar gepland staat. Je kunt direct vanuit de bèta upgraden naar de volledige releaseclient.

Apple's macOS Sierra brengt Siri voor het eerst naar de desktop (de sneltoets voor de virtuele assistent is nu 'command-space hold' in de nieuwe openbare bèta, trouwens), en het ondersteunt Continuity met aanrakingen zoals de Universal Clipboard-functie waarmee je op een volledig naadloze manier Apple-apparaten kunt knippen en plakken.

  • Bekijk precies hoe MacOS Sierra de apparaten van Apple dichterbij brengt dan ooit