Heb je ooit met Santa willen praten? Als je Kerstmis als kind hebt gevierd, is de kans groot dat een telefoontje met de grote man bovenaan je bucketlist stond.

Als u een slimme Google-assistent als de Google Home heeft (of Google Assistant op uw smartphone heeft), kunt u dat doen dankzij een van de zeven nieuwe functies met vakantiethema van de technologiegigant..

Het enige wat je hoeft te doen is "Hé Google, bel de kerstman", en je wordt doorverbonden naar de Noordpool waar Santa bezig is met het repeteren voor een muzikaal concert en je hulp nodig hebt om zijn liedje zo goed mogelijk te maken.

Als je een slim display hebt zoals de Google Home Hub, wordt het gesprek ook vergezeld door leuke afbeeldingen, wat fantastisch is om kleine kinderen (en volwassenen) de kerstsfeer te geven.

Google's Santa Tracker zou ook op 24 december operationeel moeten zijn

Alsjeblieft

De oproep aan Santa is slechts een van de zeven nieuwe functies die zijn ontworpen om de vakantieperiode voor Google Assistent-gebruikers te verbeteren; je kunt nu geliefde kerstverhalen voorlezen met geluidseffecten en muziek, meezingen met je favoriete liedjes met teksten op je smart display met Google Play, en je cadeau-ideeën bijhouden met behulp van notities en lijsten.

Google Assistent herkent nu ook wanneer u 'alstublieft' en 'dank u' zegt, en geeft u daarvoor een net zo beleefd antwoord, waardoor de AI-software menselijker dan ooit tevoren is.

In combinatie met het jaarlijkse kerstprogramma 'Santa Tracker' van Google lijkt het erop dat deze nieuwe functies de vakantieperiode nog specialer kunnen maken voor gebruikers van Google Assistent - jong en oud.

  • De technologie kan Google Assistent en Alexa betere luisteraars maken

Via MakeUseOf