De Radeon Pro Duo, die AMD als 's werelds snelste grafische kaart heeft gefactureerd, is nu beschikbaar voor mensen met diep genoeg zakken.

De langverwachte dual-GPU videokaart heeft een prijs van $ 1.499 (ongeveer £ 1.030, of AU $ 1.940) en is bedoeld voor makers van VR-inhoud en pc-gameliefhebbers met geavanceerde apparatuur.

Volgens de benchmarking van AMD is de nieuwe Radeon 1,5 keer sneller dan de GeForce GTX Titan X en 1,3 keer sneller dan de R9 295X2.

In 4K gaming benchmarks overtrof de Pro Duo de Titan X eenvoudig, met respectievelijk 83,3 fps en 81,6 fps in GTA V en Battlefield 4, vergeleken met 50,5 fps en 49,7 fps voor de kaart van Nvidia. In Far Cry Primal was 59 fps 35 fps aan het spelen ten gunste van de AMD grafische kaart.

Er was een nog meer uitgesproken verschil als het ging om een ​​DX12-titel, Ashes of the Singularity, in 4K met maxed-out-instellingen, waarbij de Pro Duo 52,8 fps opnam in vergelijking met 26,7 fps, wat de GeForce Titan Z heeft gedaan. Twin Titan X-kaarten in SLI raakten 37,7 fps, maar het nieuwe AMD-bord was nog steeds 40% sneller dan dit.

Brute kracht

AMD zegt dat de Pro Duo beschikt over een rekenprestatie van 16,38 Tflops en 8192 streamprocessors heeft in 128 Compute Units, met 512 Texture Units en een kloksnelheid van maximaal 1000 MHz.

U krijgt 8 GB HBM-video-RAM aan boord met een dubbele 4096-bits geheugeninterface en de kaart gebruikt drie 8-pins voedingsconnectoren die 350 W aan sap leveren.

In termen van poorten is er een HDMI-connector en drie DisplayPorts, en vloeistofkoeling met gesloten lus houdt de temperatuur van de kaart samen met een 120 mm Nidec-ventilator.

De Pro Duo profiteert ook van LiquidVR-technologie voor maximale prestaties van virtuele realiteit, waaronder trucs zoals asynchrone shaders om vertraging of stotteren te verminderen en een vloeiender ervaring te bieden in het algemeen.

Zoals je misschien al eerder hebt gezien, is AMD van start gegaan met het VR First Initiative, dat virtuele realiteitslabs met Pro Duo-kaarten wil opzetten op universiteiten over de hele wereld, om verder te gaan met het maken van VR-inhoud..

  • Bekijk ook: 10 beste grafische kaarten ter wereld