Het experimentele en innovatieve Project Tango van Google is nog niet echt een consumentenproduct, maar dat betekent niet dat je het niet kunt kopen.

De lei, die camera's en een dieptesensor gebruikt om de ruimte eromheen in kaart te brengen, is nu beschikbaar om voor de eerste keer zonder uitnodiging te kopen.

Je kunt het ophalen in de Google Store en je moet $ 512 (ongeveer £ 334 / AU $ 667) betalen voor het privilege. Het is ook nog maar de VS, maar hopelijk duurt het niet lang voordat het een bredere uitrol krijgt.

Onvervulde mogelijkheden

Als je niet in de VS bent, mis je niet te veel, omdat dit een ontwikkelaar is. De 4 GB RAM is behoorlijk indrukwekkend, maar het is omvangrijk, heeft slechts een 7-inch scherm en zit vast op Android KitKat.

Er is echter een heleboel potentieel voor toekomstige consumententoepassingen, van meer meeslepende augmented reality-spellen tot gedetailleerde interieurkaarten, navigatiehulpmiddelen voor slechtzienden en meer.

De timing van de gratis lancering is ook interessant, want met Google IO 2015, slechts enkele uren verwijderd, is er mogelijk groot nieuws over Project Tango en zijn toekomst..

  • We kunnen Android M ook zien op Google IO.