Serieuze contentmakers over de hele wereld kunnen nu een volledig geladen Surface Book of Surface Pro 4 bestellen, uitgerust met een handige 1TB SSD.

Configuraties met de ruime opslagoptie waren voorheen alleen beschikbaar in Noord-Amerika. Ze kunnen nu worden besteld bij Microsoft's online winkel in Australië, Oostenrijk, China, Frankrijk, Hong Kong, Nieuw-Zeeland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Wat specificaties betreft, ze zijn uitgerust met Intels zesde generatie Skylake Core i7-processor, ondersteund door een gezonde 16 GB RAM. Beide zullen een flinke deuk in je portemonnee doen, met de Surface Pro 4 die £ 2199 plus £ 109,99 kost voor een klavierhoes tot £ 2,309. Gelukkig wordt een Surface-pen meegeleverd.

Aan de andere kant kost Microsoft's best spec Surface Book £ 2.649 en bundelt de pen.

Verjaardag bonus

De nieuwe configuraties zijn net op tijd opgedoken om de Windows 10-jubileumupdate van Microsoft te ontvangen die op 2 augustus zal landen.

De update biedt een groot aantal Surface-vriendelijke functies. Ze omvatten nieuwe manieren om te communiceren met Cortana, die nu toegankelijk is via het vergrendelscherm; Windows Ink, waarmee u op het beeldscherm in Office en andere apps kunt tekenen; enterprise-grade beveiliging in Windows Hello and Defender; en energiebesparende aanpassingen aan Microsoft's Edge-browser, ontworpen om de levensduur van uw batterij te verlengen.

De verkoop van het Surface Book van Microsoft loopt achter op dat van de andere Surface-apparaten van het bedrijf, volgens advertentienetwerk AdDuplex. De data cruncher ontdekte dat Surface Books een aandeel van 3,6% van alle verkochte Surface-apparaten vertegenwoordigt, tegenover 30,9% voor de Surface Pro 4.

  • Het is een goede tijd voor je: Surface Pro 4 versus Surface Book