Microsoft maakt het ontwikkelaarsmodel van zijn HoloLens augmented reality (AR) -headset vanaf vandaag beschikbaar voor meer mensen.

U hoeft niet langer als ontwikkelaar in te schrijven om de AR-viewer te kopen. Wat u echter nodig hebt, is een Microsoft-account, $ 3.000 (£ 2.160, AU $ 4.202) en om te leven in de VS of Canada.

AR, niet te verwarren met virtual reality (VR), heeft tot doel digitale objecten in de echte wereld te plaatsen. Pokemon Go gaf ons een voorproefje van wat mogelijk is met alleen onze telefoons, maar Microsoft's HoLolens is een heel andere ervaring.

Het is ook in een geheel andere prijsklasse dan consumenten VR-apparaten: de Oculus Rift kost $ 600 (£ 499, AU $ 649), HTC Vive $ 799 (£ 689, € 899) en PlayStation VR $ 399 (£ 349, AU $ 549, € 399 ). Je betaalt meer, en nog meer, voor de Microsoft HoloLens dan deze VR-headsets gecombineerd.

HoloLens biedt gespecialiseerde AR-technologieën die uw omgeving in kaart brengen en u in staat stellen om met behulp van bewegingen met digitale objecten te werken. Microsoft heeft zelfs een volledig nieuw besturingssysteem voor HoloLens gemaakt, Windows Holographic. De headset beschikt ook over ruimtelijke audio om de ervaring meer meeslepend te maken.

Nog niet volledig gebakken

Houd er rekening mee dat Microsoft u de Developer-editie van de HoloLens verkoopt en dat de uiteindelijke consumentenversie er spectaculair anders uit kan zien. Je zult te maken krijgen met alle bugs van een experimenteel product, zoals laggy spraakbesturing en schokkerig beeldmateriaal.

Hoewel iedereen tegenwoordig HoloLens kan kopen, is Microsoft van plan de headset te verkopen aan ontwikkelaars en zakelijke klanten, niet aan consumenten. We konden het afrekenproces doorlopen, maar we moesten het volgende bevestigen:

"Ik begrijp dat HoloLens Development Edition is bedoeld voor ontwikkelaars - niet voor consumenten - en ervaringen alleen in het Engels zijn." Bovendien bevestig ik dat er geen restituties beschikbaar zijn voor de HoloLens Development-editie. "

Ondanks de waarschuwingen is het een goed teken dat Microsoft HoloLens beschikbaar maakt voor meer mensen om te kopen, omdat het betekent dat het bedrijf dichter bij een eindproduct komt. Met AR-concurrenten als Magic Leap die dicht bij de release komen, kan HoloLens niet snel genoeg komen.

  • Microsoft HoloLens biedt een soort magische virtuele realiteit niet