Laat ons u voorstellen aan de Turing Phone, gemaakt door Turing Robotics Industries, vernoemd naar de vader van computing, Alun Turing - en nu, op voorhand bestellen.

De Touring Phone prijst zichzelf met "beveiliging van wereldklasse", aangezien Turing Robotics een eigen end-to-end authenticatieschema heeft gebouwd dat werkt op de privésleutel van je telefoon, waardoor het volledig offline functioneert.

Het bedrijf zegt dat het door gebruik te maken van zijn eigen Turing-apps en dit gedecentraliseerde-authenticatieproces "conventionele blootstellingen van derde partijen omzeilt en is geïsoleerd van kwaadaardig gedrag."

Natuurlijk, aangezien de telefoon werkt van Android Lollipop 5.1, heb je nog steeds toegang tot Google Play en alle apps van de winkel, maar deze apps hebben niet dezelfde beveiligingsmaatregelen.

Sterker dan staal

De Turing Phone is ingekapseld in een materiaal genaamd Liquidmorphium, een vloeibaar metaal dat sterker is dan zowel titanium als staal.

Het wordt ook geleverd met een 5,5-inch, 1080p-scherm en is volledig waterdicht, maar het heeft geen hoofdtelefoonaansluiting en wordt geleverd met een eigen oplaadstekker.

Helaas zijn de interne specificaties niets om te enthousiast over te worden, maar de klus wel klaren. Hij wordt aangedreven door een Snapdragon 801-chip, is LTE-gereed en heeft een 13-megapixelcamera, een niet-verwijderbare 3000 mAh-batterij en een NFC-chip.

Maar als je geïnteresseerd bent in de Turing Phone, met zijn superderke lichaam en zijn beveiligingsmogelijkheden, kijk je naar een vrij fors prijskaartje.

De pre-orders van de handset beginnen bij $ 610 (ongeveer £ 391,50, AU $ 839,59) voor het model van 16 GB, $ 740 (ongeveer £ 474,93, AU $ 1018,52) voor het 64-GB-model en $ 870 (ongeveer £ 558,37, AU $ 1197,45) aan het hoogste einde voor een 128 GB model.

  • Als je denkt dat je de veiligheidsmaatregel van Touring Robotics kunt verlaten, kijk dan het laatst bij de Moto X

Via Gizmodo