Bing krijgt nieuwe trucs met dank aan Cortana. Met het laatste kunnen gebruikers Microsoft-vragen over de webzoekmachine stellen.

Vanaf nu kunnen gebruikers vragen van Bing stellen om back-to-back in te schatten op specifieke trivia en informatie. De maker van Windows 8.1 gaf een voorbeeld van gebruikers die zoeken, "Wie is de president van de Verenigde Staten," en ontdek dan wie zijn vrouw is, hoe lang ze is en wie haar broer is.

Het is een kleine maar nette tweak die het zoeken naar informatie via Bing meer gemoedelijk maakt. Wat meer is, het zou een beetje herhaling moeten verwijderen van het integraal moeten uittypen van de volledige query.

Chatty Cortana

Als het kenmerk bekend klinkt, is dat omdat Microsoft het rechtstreeks vanuit Cortana heeft getransplanteerd. Dit zou niet echt als een verrassing moeten komen, aangezien Bing Cortana in de eerste plaats versterkt.

In feite is dit de tweede Cortana-functie die Microsoft heeft gekopieerd naar Bing. Het bedrijf gaf zijn zoekmachine in april ook een nieuwe laag UI-verf door gepersonaliseerde kaarten toe te voegen die voor het eerst werden geïntroduceerd met zijn virtuele assistent.

Bing zal Corta's sass waarschijnlijk nooit ontvangen tenzij Microsoft de stem van Jen Taylor in het systeem integreert, maar het is een stap in de richting van een persoonlijkere en meer geïnformeerde zoekmachine voor het maken van de zoekmachine - en mogelijk andere computersoftware..

  • Welke is de beste virtuele assistent in de buurt?