Al maandenlang hebben Google Assistant-sprekers zoals Google Home één belangrijke functie die Amazon Alexa-luidsprekers niet konden evenaren: een equalizer.

Om audio-liefhebbers te helpen bij het afstemmen van hun muziek, is Amazon klaar om dat goed te maken en heeft het aangekondigd, vanaf vandaag kun je Alexa nu vragen je muziek aan te passen op basis van je smaak.

Voor nu kun je de mix alleen wijzigen met behulp van drie sets opdrachten: Je kunt de middentonen verhogen of verlagen; verhoog of verlaag de hoogte en verhoog of verlaag de bas.

Alle commando's kunnen worden gegeven via spraakopdrachten - wat eigenlijk een beetje handiger is dan naar de app zelf gaan.

Aangepast afgestemd> automatisch afgestemd

Als je Alexa de mix wilt laten aanpassen op basis van het type content, kan Alexa nu ook schakelen tussen presets voor films, muziek, sport en tv.

De update rolt eerst uit naar de eerste Alexa-luidsprekers van Amazon hier in de VS - sorry UK, Australië! - maar als extra bonus zou het vandaag ook moeten verschijnen op geselecteerde externe sprekers zoals de Sonos Beam.

Amazon zegt dat het deze functie in de toekomst zal openen voor meer ontwikkelaars, dus je zou verwachten dat het in de nabije toekomst deel zal uitmaken van de reguliere doos met trucs van Alexa..

  • Dit zijn de beste slimme luidsprekers ter wereld in 2018