In een poging om de whippersnappers van het land in de politiek te krijgen, is het Witte Huis op Snapchat gesprongen.

Door de gebruikersnaam "WhiteHouse" toe te voegen op het sociale media-platform voor het delen van foto's, kunnen Snapchat-gebruikers afbeeldingen en video's bekijken van de gang van zaken op het pad van de Amerikaanse president..

Vanaf nu zijn de meest recente berichten de achterkamer van een persconferentie en een glimp in het Oval Office, met beloften van een kijkje achter de schermen in het adres van de State of the Union van morgen.

"Er zijn meer dan 100 miljoen dagelijks actieve Snapchat-gebruikers, en meer dan 60% van de Amerikaanse smartphonegebruikers tussen 13 en 34 jaar maakt gebruik van het platform," zei Joshua Miller, directeur Product Management, op de officiële webpagina van het Witte Huis. "Het Witte Huis neemt deel aan Snapchat om deze brede dwarsdoorsnede van de bevolking op nieuwe en creatieve manieren te betrekken."

Snapchat is niet het enige platform waar de Prez zich recentelijk voor heeft aangemeld, met een officiële presidentiële Twitter- en Facebook-pagina die opduikt op tijdlijnen van sociale media.

Jammer genoeg betekent de recente verwijdering van betaalde lenzen met speciaal effect door Snapchat dat we niet worden behandeld als selfies van Barack Obama met anime-ogen of warmtevisie, maar als Snapchat meer jongeren krijgt die zich bezighouden met politiek, nemen we het.

  • Benieuwd naar waar al deze Snapchat-zaken over gaan? Bekijk onze gids!
  • Hoe de staat van de Unie online te bekijken