Mogelijk wilt u binnenkort dat dure Xbox Live Gold-abonnement annuleren als u uw Xbox 360 of Xbox One voornamelijk voor amusementsdoeleinden gebruikt en Microsoft heeft aangekondigd dat u het zonder boetes kunt doen en zelfs ongebruikte maanden geld kunt terugkrijgen.

Er komen grote veranderingen bij Xbox Live Gold, inclusief het niet meer nodig zijn om je te abonneren op de $ 60 (£ 35, AU $ 89) per jaar-service om toegang te krijgen tot services zoals Netflix, Twitch, ESPN en HBO Go.

Deze wijzigingen, die in juni aankomen, vertegenwoordigen een belangrijke paradigmaverschuiving voor Xbox Live, die eerder vrijwel alle waardevolle inhoud achter de gouden betaalmuur op slot deed.

Nu hebben alle gebruikers toegang tot die services en meer zonder een abonnement, en als gevolg daarvan verwacht Microsoft dat veel van hen hun abonnementen zullen opzeggen. Dat is niet alles; het laat ze het gratis doen, volgens een veelgestelde vraag op de Xbox-ondersteuningssite.

De eenvoudigste break-up ooit

Gebruikers van Xbox Live Gold die hun lidmaatschappen hebben aangeschaft voordat de wijzigingen in juni van kracht werden, kunnen hun abonnementen annuleren en krijgen een volledige restitutie voor ongebruikte dagen.

Dat zal extra handig zijn voor degenen die net hun abonnementen voor twaalf maanden hebben vernieuwd, maar niet veel games online spelen, omdat online gameplay in essentie de enige overgebleven functie is die in Gold is vergrendeld.

Uiteraard behouden Xbox Live Gold-leden ook andere voordelen, waaronder gratis games en gamekortingen, waardoor de service veel meer lijkt op Sony's PlayStation Plus.

Als je Xbox Live Gold wilt annuleren en een teruggave wilt aanvragen, moet je contact opnemen met Xbox Live-ondersteuning tussen wanneer de update in juni en 31 augustus aankomt.

  • PS4 versus Xbox One: wat is beter?

Via Slashgear