Google Street View beslaat al een groot deel van de wereld, en nu heeft de Californische technologiegigant officieel een “Klaar voor Street View” camera voor amateur-cartografen die de weinige resterende blanco's willen invullen.

Verwacht gewoon geen volledig amateurvriendelijke prijs. De Insta360 Pro-camera legt 360-gradenbeelden vast met een snelheid van maximaal vijf beelden per seconde in een prachtige 8K-resolutie en biedt real-time beeldstabilisatie. Klinkt indrukwekkend? Het is. $ 3.500 (ongeveer £ 2.644 / AU $ 4.467) indrukwekkend, in feite.

Google heeft in mei haar Street View-ready programma voor het eerst aangekondigd, waarmee enthousiastelingen met apparatuur die voldoet aan de certificeringen voor mobiel, auto, virtual reality en workflow hun eigen gegevens kunnen indienen.

De Insta360 Pro is de eerste camera die de “auto-ready” onderscheid, wat betekent dat het de beste camera is om op te pikken als uw idee van plezier een camera op het dak van uw auto slaat en over het platteland rijdt in dienst van Google.

En blijkbaar is het in wezen alles dat je nodig hebt, omdat je naar verluidt de camera kunt bedienen met de Street View-app en de afbeeldingen rechtstreeks naar Google kunt uploaden vanuit de Insta360 Pro Stitcher-software.

Op de weg opnieuw

Het bereik van Street View kan groot zijn, maar zelfs in de Verenigde Staten zijn veel afgelegen wegen nog steeds niet in de database opgenomen. (Ik woon toevallig op een van hen.)

Sommige van de oudere, originele Street View-afbeeldingen van het afgelopen decennium zijn trouwens enigszins gênant verouderd, waarbij de originele opnames nauwelijks meer zijn dan modderige pixels op de monitors met een hogere resolutie van vandaag. Het is echter onduidelijk of Google moderne gegevens van de Insta360 Pro toestaat om de oude beelden te vervangen.

Nog steeds geïnteresseerd in 360-graden virtual reality, maar heb je geen zin om een ​​paar maanden huur te plunderen? Er is ook een Insta360 “nano” die video vastlegt in 3K-resolutie voor slechts $ 199 / £ 189 (ongeveer AU $ 254). Verwacht gewoon niet dat Google je foto's wil hebben.

  • Maak je klaar om de Google Pixel 2 te ontmoeten